Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

Recepty, Ostatní

Suroviny

(maso v uvařeném a vykostěném stavu)
750 g uzeného masitého ocásku
300 g vepřového plecka
200 g kuřecích stehen
12 rohlíků
14 vajec
100 g slaniny
máslo
sůl, pepř
nastrouhaná kúra z jednoho malého citronu
plátky mandlí
50 g pažitky
25 g polníčku
25 g rukoly
25 g česneku medvědího

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky večer před pečením - necháme je lehce oschnout. Všechna masa můžeme také uvařit den předem - každé zvlášť, vepřové a kuřecí v osolené vodě. Trochu vývaru z uzeného uchováme, z ostatních uděláme polévky nebo zamrazíme. Nakrájíme na kousky.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme lehce vyškvařit. Bylinky nasekáme nadrobno. Pec roztopíme na 180 st, plech a jiné k pečení určené nádoby vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do největší mísy, kterou doma najdeme (ev. do kýble apod.) nasypeme kostičky rohlíků, lehce osolíme, opepříme, strouhneme citronovou kúru, přidáme vyškvařenou slaninu, promícháme a s citem pocákáme uzeným vývarem (nechceme kaši). Rukama promícháme, přidáme na kostičky nakrájená masa a nasekané bylinky, opět rukama promícháme.

  3. Mezitím se šlehá sníh ze 14 vajec. Žloutky rozšleháme, vmícháme do směsi, nakonec lehce vložíme ušlehaný sníh. Vlijeme na plech či jinou formu na pečení, posypeme plátky mandlí, poklademe maličkými kousky másla a pečeme do zlatova. Z uvedeného množství cca 1 velký plech a malý dortík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!