Velikonoční nádivka-jak ji dělám já

Recepty, Ostatní

Suroviny

5 starších housek
3 vejce
300-500 g uzeného boku(nebo jiného kusu)
4 hrsti mladých kopřiv
kůru z 1 citronu
200 ml mléka
1 lžička zázvoru
petrželka nebo pažitka
trochu sádla na vymazání pekáče
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostky, namočíme do mléka, pak je mírně vymačkáme a dáme do mísy.

  2. Přidáme uzené ovařené maso nakrájené na kostičky, nasekané kopřivy, zázvor, nastrouhanou kůru z celého citronu a všechno promícháme.

  3. Nakonec dáme vejce, opepříme, osolíme a opět promícháme.

  4. Pak si vymažeme pekáč sádlem a dáme do něj nádivku, kterou upečeme na střední teplotu, dokud není kůrka zlatavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!