Velikonoční hlavička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (plec uzený bůček kuřecí maso)
sůl
500 g starších housek
750 ml masového vývaru
mletý pepř
muškátový oříšek
6 vajec (zvlášť žloutky a bílky)
2 lžíce nakrájené pažitky
2 lžíce sekané petrželky
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a 6 žloutků. Opatrně promícháme.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou zapékací formu a hlavičku pečeme 40–50 minut. Pokrm podáváme teplý nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!