Velemínská směs

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
1 cibule
hrášek
sterilovaná kapie
1-2 lžičky kečupu
pepř
sůl
1/2 masoxu v kostce
1-2 lžičky cukru
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a osolíme.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso.

  3. Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou (podle toho,kolik chcete mít omáčky), přidáme masox a necháme 30 min vařit.

  4. Po uvaření přidáme hrášek a kapii dle vaší chutě a vaříme cca 10 min.

  5. Pak přidáme kečup, cukr a pár kapek sojové omáčky.

  6. Přivedeme k varu a zahustíme (hladká mouka + voda). Jako přílohu dáváme rýži, ale můžou být třeba i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!