Velemínská směs
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- hrášek
- sterilovaná kapie
- 1-2 lžičky kečupu
- pepř
- sůl
- 1/2 masoxu v kostce
- 1-2 lžičky cukru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
- sojová omáčka
Postup Velemínská směs
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a osolíme.
Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso.
Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou (podle toho,kolik chcete mít omáčky), přidáme masox a necháme 30 min vařit.
Po uvaření přidáme hrášek a kapii dle vaší chutě a vaříme cca 10 min.
Pak přidáme kečup, cukr a pár kapek sojové omáčky.
Přivedeme k varu a zahustíme (hladká mouka + voda). Jako přílohu dáváme rýži, ale můžou být třeba i těstoviny.