Vejce po Florentínsku
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 150 g mraženého špenátu (nejlepší je listový, lze však použít i drcený)
- 10 g másla
- 1 malá cibule
- 1/2 stroužku česneku
- sůl
- mletý pepř
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 vejce
Postup Vejce po Florentínsku
Postup přípravy receptu
-
Do hlubokého porcelánového talíře nebo misky dáme špenát a v mikrovlnné troubě na rozmrazovacím stupni 5 minut rozmrazujeme.
Mezitím do malé misky připravíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme máslo, misku vložíme do mikrovlnné trouby a 1 minutu při plném výkonu dusíme. Podušenou zeleninu vmícháme do rozmrazeného špenátu, ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátu, talíř nebo misku přiklopíme a vložíme na 1 - 2 minuty do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon. Mezitím rozklepneme vejce a posadíme je doprostřed špenátu. (Střed žloutku propíchneme). Talíř nebo misku zakryjeme a ještě na 1 minutu vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na 50% výkon.