Vejce barvená červenou řepou

Recepty, Zdobení

Suroviny

Vařená vejce
nálev z červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Z nakládané sterilované červené řepy slijeme nálev a do studeného nálevu vložíme vařené vejce. Po 5 minutách vyndáme a jsou připravená k dalšímu zdobení.

  2. Rozkrojíme, vyndáme žloutek a do důlku ozdobně nastříkáme libovolnou pomazánku, nebo jen žloutek utřený s máslem a hořčicí. Dále můžeme dozdobit pažitkou nebo slaným pečivem.

  3. Také je hezké, když uvařené vejce jen v ruce pomačkáme a pak i se skořápkou vložíme do nálevu z červené řepy a po 5 minut oloupeme a vejce je hezky mramorované. Opět můžeme rozkrojit a dále zdobit.

  4. Vejce na hlavním obrázku je více červené, protože bylo v nálevu omylem přes noc, což nedoporučuji, protože vejce pak mělo nasládlou chuť. Pokud barvíte vejce jen 5-10 minut, na chuti se to neprojeví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!