Veganská bramborová polévka s pórkem

Recepty, Polévky

Suroviny

½ kg brambor
sójové mléko
100 g uzeného tofu
1,5 lžíce olivového oleje
1 svazek zeleniny do polévky (mrkev, celer, pór)
2 lžíce lahůdkového droždí
½ l zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Mrkev a pór nakrájíme na kolečka, celer na kostky.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a uzené tofu na kostky.

  3. Uzené tofu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, přidáme cibuli a smažíme asi 3 minuty.

  4. Přidáme brambory, zeleninu a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme 15 min., dokud zelenina nezměkne.

  5. Poté, co je vše uvařeno, polévku rozmixujeme.

  6. Přidáme trochu sójového mléka a droždí. Promícháme.

  7. Nakonec osolíme, opepříme a podáváme s čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!