Vdolečky (ze Slovácka)

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
250 ml mléka
200 ml oleje
80 g moučkového cukru
vanilkový cukr
špetka soli
1 vejce
3 žoutky
35-42 g droždí
náplň:
tvarohová
před pečením:
2 vejce na potření
posýpka

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme cukr, droždí a trochu z přichystané mouky a necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho hodinu kynout v teple - během kynutí alespoň jednou promísíme.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a nakrájíme na malé čtverečky (asi 4x4 cm). Na každý z nich vložíme kousek tvarohové náplně a dobře ji do těsta zabalíme.

  3. Všechny vdolečky vrchní stranou smočíme v rozšlehaných vejcích a pak ji otiskneme do posýpky. Poukládáme je na plech vykynout (přibližně 30 minut).

  4. Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/asi 10 minut). Ještě horké je potřeme štětečkem namočeným v rozpuštěném másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!