Variace na znojemskou hovězí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
1 cibule
100 g slaniny
pepř
sůl
3 lžíce hladké mouky
5 středně velkých nakládaných okurek
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme být.

  2. Na pánev přidáme olej a začneme opékat naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Jakmile je maso opečené, přendáme jej do kastrolu se slaninou a cibulí.

  3. Zbytek oleje na pánvi zalijeme trochou vody (asi 2 dcl), chvíli povaříme a potom přelijeme k opečenému masu. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vytáhneme. Zbylou šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a šťávu chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!