Variace na znojemskou hovězí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- pepř
- sůl
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 středně velkých nakládaných okurek
- trochu oleje
Postup Variace na znojemskou hovězí
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme být.
Na pánev přidáme olej a začneme opékat naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Jakmile je maso opečené, přendáme jej do kastrolu se slaninou a cibulí.
Zbytek oleje na pánvi zalijeme trochou vody (asi 2 dcl), chvíli povaříme a potom přelijeme k opečenému masu. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom maso vytáhneme. Zbylou šťávu zahustíme moukou, přidáme na nudličky nakrájené okurky a šťávu chvíli povaříme.