Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
mrkev
celer
petržel
cibule
4 kuličky nového koření
celý pepř
sůl
omáčka
1 menší celer nastrouhaný na jemno
1 cibule
lžíce másla
2 lžíce hl. mouky
100 ml smetany na vaření
vývar z masa
citronová šťáva
špetka cukru
sůl
bílý pepř
špetka sušené bazalky
brusinková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý citronem. Opékáme asi 5 minut, zasypeme moukou a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme povařit dochutíme a po té projedeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu už necháme jen provařit.

  2. Podáváme s brambory nebo knedlíkem. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou a zdobíme brusinkami.

  3. Ze zbylého vývaru máme výbornou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!