Vařené hovězí maso se zeleninou

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

Pro 2 osoby:
300 g předního hovězího masa
1 pórek
1 větší karotka
1/4 malého celeru
1/2 vody
1/2 masoxové kostky
1 malý bobkový list
2 malé petržele
několik zrnek pepře
1 malá morková kost

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut zahříváme. Pak přidáme maso a 50 minut při polovičním výkonu vaříme.

  2. Morkovou kost namočíme do studené vody a dobře okapanou ji přidáme k masu a spolu se zeleninou, a to už 10 minut před koncem udané doby. Přesná doba dohotovení závisí na jakosti a stáří masa. Použijeme-li například zadní hovězí, bude měkké už v třetině udané doby.

  3. Zjistíme-li po vynětí z mikrovlnné trouby, že maso dosud není zcela měkké, vložíme je ještě na krátkou dobu zpět do přístroje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!