Vařené hovězí maso se zeleninou
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- Pro 2 osoby:
- 300 g předního hovězího masa
- 1 pórek
- 1 větší karotka
- 1/4 malého celeru
- 1/2 vody
- 1/2 masoxové kostky
- 1 malý bobkový list
- 2 malé petržele
- několik zrnek pepře
- 1 malá morková kost
Postup Vařené hovězí maso se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut zahříváme. Pak přidáme maso a 50 minut při polovičním výkonu vaříme.
Morkovou kost namočíme do studené vody a dobře okapanou ji přidáme k masu a spolu se zeleninou, a to už 10 minut před koncem udané doby. Přesná doba dohotovení závisí na jakosti a stáří masa. Použijeme-li například zadní hovězí, bude měkké už v třetině udané doby.
Zjistíme-li po vynětí z mikrovlnné trouby, že maso dosud není zcela měkké, vložíme je ještě na krátkou dobu zpět do přístroje.