Vařená italská šlehačka

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 KL čiré práškové želatiny
2 PL vlažné vody
2 PL hladké mouky
2 PL krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml vody
2 bílky
limetková šťáva
100 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody.

  2. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut.

  3. Do uvařené kaše vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme).

  4. Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne.

  5. V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky.

  6. Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce vešleháme zakysanou smetanu.

  7. Dáme dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!