Vánoční stromečky z těsta na vánočku

Recepty, Zdobení

Suroviny

těsto na máslovou vánočku (odkaz na recept v Poznámce)
sušené ovoce
vejce na potření před pečením

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na dva kusy = dva stromečky.

  2. Stromeček se sušeným ovocem. Těsto rozválíme, hustě posypeme krájeným sušeným ovocem a zavineme. Nakrájíme na 9 kousků, jeden použijeme na kmínek stromku a zbylých 8 uložíme podle fotky - vnější okraje řezů prsty protáhneme do špičky.

  3. Po nakynutí potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).

  4. Stromeček z kuliček. Těsto prohněteme, uděláme váleček a odkrojíme mu oba konce (malé kousky = kmínek stromku).

  5. Zbytek válečku nakrájíme na 10 stejných dílků, každý zakulatíme a všechny uložíme na plech kousek od sebe, do tvaru stromku - podle fotografie.

  6. Po nakynutí potřeme vejcem a upečeme.

  7. Oba stromečky můžeme ozdobit třeba mašlí, uvázanou kolem kmínku nebo polevou načrtnout řetězy a dozdobit kousky želé nebo kandovaného ovoce fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!