Vánoční rybí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

15 dkg očištěného kapra
kapří hlavu očištěnou bez žáber
20 dkg vnitřností z kapra
sůl
5 dkg celeru
5 dkg mrkve
5 dkg petržele
10 dkg másla
15 dkg hladké mouky
mletý muškátový květ
2 dcl sladké smetany
polévkové koření
zelenou petrželku
krutonky

Postup přípravy receptu

  1. Vaříme hlavu, maso a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnout a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky.

  2. Připravíme světlou jíšku, přidáme květ, a za stálého šlehání metlou přilíváme procezený vývar z ryb a zeleniny. Uvedeme do varu a ještě povaříme minimálně 40 minut.

  3. Ke konci přidáme pepř, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme nakrájené maso a vnitřnosti a dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme polévku i dohladka rozmixovat. Podáváme s nakrájeným a osmaženým rohlíkem nebo houskou a zdobíme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!