Vánoční roládka

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mletých dětských piškotů
150 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
šálek studené silné instantní kávy
náplň:
125 g změklého másla
1 žloutek
50 g moučkového cukru
strouhaný kokos
potravinová fólie
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté piškoty, cukr, kakao a rum.

  2. Do směsi přiléváme studenou kávu tak, aby vzniklo tvarovatelné těsto (ve výsledku je to asi 100 ml).

  3. Máslo, žloutek a cukr vyšleháme do pěny. Na vál rozprostřeme fólii, na ní těsto (snažíme se upravit do tvaru obdélníku), opět plát fólie a vyválíme asi 0,5 cm obdélníkovou placku.

  4. Potřeme krémem a pomocí spodní fólie stočíme do rolády. Obalíme ve strouhaném kokosu, pevně zabalíme do alobalu a uložíme do ledničky (nejlépe přes noc).

  5. Druhý den nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!