Vánoční ořechy s čokoládovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g mletých ořechů
200 g práškového cukru
200 g másla
200 g polohrubé mouky
Krém:
80 g cukru krupice
2 celá vejce
100 g čokolády na vaření
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto a naplníme jím formičky na ořechy, které nevymazaváme. Těsta dáváme jen málo, neboť ořechy při pečení nabudou. Pečení obezřetně hlídáme, ořechy se nafouknou a pak se začnou propadat - to je čas na to, abychom plech vyndali z trouby. Jakmile je to možné, vyklápíme oříšky z ještě teplých formiček, aby se dále nepekly.

  2. Krém: Našleháme vejce s cukrem (ti, co mají strach ze syrových vajec, mohou dát směs na chvíli do parní lázně) a rozehřátou čokoládu s máslem. Pak obě směsi smícháme a plníme jimi vychladlé ořechy. Postupně změknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!