Vánoční marinovaný vepřový ocásek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřový ocásek
Na marinádu:
2 Pl pomerančové marmelády
šťáva a kůra z 1 pomeranče
1 Kl mleté skořice
2 celé skořice
2 hvězdičky badyánu
8 hřebíčků
kouřová sůl
1 KL pálivé papriky
2 Pl sojové omáčky
2 PL sezamového oleje
1 KL chilli oleje
2 dcl polosladkého červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso omyjeme, osušíme a na 24 hodin naložíme do marinády.

  2. Troubu rozehřejeme na 200°C pečeme přilkopené asi 1 1/2 hodiny poté pečeme odklopené až je maso upečené.

  3. Podáváme s bramborem, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!