Vánoční kapr v marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 8 kousků stáhnutého kapra
- 1 velký bílý jogurt
- 2 vejce
- pepř
- sůl
- lžíce hořčice
- 1/2 citronu
- strouhanka
- olej na smažení
- citronové skrojky k podávání
Postup Vánoční kapr v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem.
Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin. Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.
Poté kapra lehce otřeme z přebytečné marinády, osolíme a obalujeme ve strouhance.
Smažíme ihned, nejlépe ve fritéze. Podáváme ozdobené kouskem citronu.