Vánoční kapr v marinádě

Recepty, Ryby

Suroviny

8 kousků stáhnutého kapra
1 velký bílý jogurt
2 vejce
pepř
sůl
lžíce hořčice
1/2 citronu
strouhanka
olej na smažení
citronové skrojky k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem.

  2. Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin. Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.

  3. Poté kapra lehce otřeme z přebytečné marinády, osolíme a obalujeme ve strouhance.

  4. Smažíme ihned, nejlépe ve fritéze. Podáváme ozdobené kouskem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!