Vánoční čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

3 lžíce medu
5 ks hřebíčků
1 skořice celá
1 badyán
1 citron (šťáva z 1/2 citronu + několik plátků)
500 ml černého čaje
3 dl pomerančového džusu
1 pomeranč
hnědý cukr
rum

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vlijeme med, přidáme skořici, hřebíčky, badyán a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak vlijeme uvařený čaj, pomerančový džus, citronovou šťávu.

  2. Přidáme několik koleček citronu a na kostičky nakrájený oloupaný pomeranč. Na mírném ohni povaříme, dosladíme cukrem a po odstavení z ohně přidáme rum dle své chuti.

  3. Před podáváním odstraníme z nápoje koření a kolečka citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!