Vanilkový tofucake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g sušenek Lotus
2 vrchovaté lžíce rostlinného másla
Náplň:
400 g Silken Tofu
500 g vanilkového pudinku
5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu
citronová kůra z 1 velkého citronu
Ostatní:
jahody
maliny
borůvky
Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo.

  2. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba).

  3. Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme silken tofu s pudinkem, pak přidáme škrob a nastrouhanou kůru.

  4. Směs ochutnáme a je-li na nás málo sladká, dochutíme sirupem nebo cukrem. Nejsem zvyklá přiliš sladit, takže jsem již nepřislazovala. Přiravenou tofu směs vlijeme na předpečený sušenkový korpus.

  5. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů, na spodní mřížku dáme nerez mísu naplněnou vodou a na střední mřížku dáme připravený tofucake. P

  6. ečeme minimálně 40 minut nebo dokud není povrch na pohmat tužší.

  7. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout.

  8. Na vychladlý tofucake naaranžujeme ovocem a zalijeme přiraveným Quick Jelly, který připravíme dle návodu.

  9. Necháme zcela zchladnout a ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!