Vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g jemně strouhaných lískových oříšků
1/2 vanilkového cukru
220 g másla nebo jiného tuku např. Hera
citronová kůra
2 žloutky
moučkový cukr
smíchaný s vanilkovým cukrem na obalování rohlíčků po upečení

Postup přípravy receptu

  1. Vše zpracujeme v těsto, postupně rukama vyvalujeme delší válečky, nožem nakrájíme na kousky a tvarujeme malé rohlíčky.

  2. Po upečení ještě teplé obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Peču na teflonové fólii, dobře poslouží i papír na pečení, předtím jsem plech jen velmi mírně přetřela tukem. Stačí i obal od tuku, většinou na něm něco málo zůstane:-)) Toto těsto dělám z větší dávky a z části tvaruju malé kuličky, ty na plechu trochu zmáčknu dolů, doprostřed dělám pomoučeným koncem vařechy důlky, po upečení taky obalím v cukru a pak do důlku kápnu čokoládu. Většinou koupenou v sáčku. Chuť je sice skoro stejná, ale je to alespoň jiný tvar.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!