Valentýnské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
250 g cukru krupice
7,5 polévkových lžic oleje
7,5 lžic teplé vody
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 KRÉM:
500 g tvarohu
2,5 tyčinky Ledove kaštany (125g)
2 lžíce kakaa
smetanu podle potřeby - podle kvality tvarohu
moučkový cukr podle chuti - 3 až 4 lžíce
2 KRÉM:
400 ml zakysané smetany
200 ml smetany na šlehání
2 vanilkové cukry
2 - 4 lžíce moučkového cukru
50 ml mléka
1 lžíce želatiny
broskvový kompot (825/480g), může být i meruňkový, nebo ananasový

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min.

  2. KRÉM: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.

  3. KRÉM: Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Smetanu na šlehání ušleháme do tuha. Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit. Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!