VALAŠSKÉ ZÁVITKY

Recepty, Jiné maso

Suroviny

NA 6 PORCÍ:
6 plátků masa (libovolně)
cca 0,5 kg kyselého zelí
5 dkg slaniny
3 dkg špeku
hořčice
sůl
pepř
1 lžíce grilovacího koření
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na plátky naklepeme, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme.

  2. Na pánvici orestujeme špek se slaninou, až to začne zlátnout nasypeme grilovací koření, lehce orestujeme, přidáme zelí a kmín.

  3. Na připravené plátky masa rozdělíme hotové kyselé zelí a smotáme do závitků.

  4. Na lehce vymazaný pekáč závitky uložíme a pečeme bez podlévání, dokud se nám maso nezatáhne. Až je maso zatáhlé podlejeme a dopečeme. Šťávu můžeme posléze zahustit, ale to už záleží na každém. Vhodná příloha bramborová kaše, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!