Vajíčková omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 cibule
4-5 vajec uvařených natvrdo
2 sterilované okurky
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 300-400 ml vývaru
100 ml smetany
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
lžička sušeného kopru (nebo lžíce čerstvého)
sůl
pepř
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme s kořením na másle. Přidáme mouku a restujeme pár minut. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.

  2. Oloupaná vejce a okurky nakrájíme na kousky. Do povařené omáčky přisypeme okurky a po pár minutkách vaření smetanu a vejce.

  3. Dochutíme koprem, případně cukrem a už je pořádně prohřejeme. Omáčku podáváme s bramborami jako rychlé a bezmasé jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!