Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky

Recepty, Polévky

Suroviny

kousek másla pod cibuli
1 střední cibule
4-5 žampionů
1-2 stroužky česneku
usekaná zelená petržel
2 vejce
strouhanka
1 syrové vejce na spojení hmoty

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme česnek a cibuli, tu pokrájíme nadrobno. Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátečky, ty pokrájíme na nudličky a nakonec nudličky na hodně drobné kostičky. Čím drobnější, tím lepší (aby se knedlíčky nerozvářely). Posekáme hrstičku petrželky.

  2. Na pánvi na másle osmahneme cibulku, přidáme ty malinké kostičky žampionů, petrželku, sušený česnek, osolíme, opepříme a dusíme na velmi mírném ohni (pokud možno bez podlévání, a když by se muselo podlévat, tak vody jen opravdu po slzách“, kapičkách).

  3. Na podušené houby nalijeme 2 rozkvedlaná vejce, umícháme míchanici, ale ne moc dotuha, nebojte se, ono se to dovaří v polévce. Vmícháme 1 syrové vejce a přidáme po částech strouhanku, hmotu pořádně vymícháme a děláme knedlíčky. Strouhanky přidáme tolik, aby knedlíčky držely pohromadě, ale hmota by měla být ještě trošku lepkavá. Je dobré si namáčet dlaně. Necháme na talíři nebo na prkénku odpočinout.

  4. Do vroucí polévky zkusíme zavařit 1 knedlíček a pokud se nerozvaří, přidáme je jeden po druhém všechny. Knedlíčky v polévce dost zvětší objem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!