Vaječné kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 vejce uvařené natvrdo
- 1 cibuli
- 1 - 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 rajčata
- 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
- sůl
- šťáva z 1/2 citronu
- voda na podlití podle potřeby
- 2 lžíce jemně posekané pažitky
Postup Vaječné kari
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Přidáme kari koření a mouku a krátce osmahneme. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, kečup nebo protlak, vodu a mícháme, až se vytvoří hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.
Osolíme, dochutíme citrónovou šťávou, do omáčky vložíme na čtvrtiny pokrájená vejce a ještě krátce prohřejeme. Před podáváním vmícháme pažitku.