Vaječné kari

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 vejce uvařené natvrdo
1 cibuli
1 - 2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
4 rajčata
2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
sůl
šťáva z 1/2 citronu
voda na podlití podle potřeby
2 lžíce jemně posekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Přidáme kari koření a mouku a krátce osmahneme. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, kečup nebo protlak, vodu a mícháme, až se vytvoří hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.

  2. Osolíme, dochutíme citrónovou šťávou, do omáčky vložíme na čtvrtiny pokrájená vejce a ještě krátce prohřejeme. Před podáváním vmícháme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!