Vaječná omeleta na plech

Recepty, Ostatní

Suroviny

15 vajec
různé druhy sýra (Niva, mozzarella, čedar, Hermelín...)
různé druhy uzeniny (šunka, trvanlivý salám, pikantní klobása...)
čerstvá zelenina (paprika, pórek, rajčata, houby..)
sůl
bylinky (petrželka, bazalka..)

Postup přípravy receptu

  1. Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.

  2. Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.

  3. Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré pokrájené ingredience a navrch přidáme nasekané bylinky. Můžeme použít i některou oblíbenou směs koření.

  4. Troubu vyhřejeme na 175°C a pečeme do ztuhnutí. Nakrájíme rádlem na porce (kostky) a podáváme buď se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo vložené do rozkrojené, nejlépe celozrnné housky na způsob hamburgru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!