Vaječná lahůdková omeleta

Recepty, Ostatní

Suroviny

10 vajíček
1 balení krabích tyčinek
10 žampionů
100 ml smetany na šlehání
1 hrnek mražených fazolek
1,5 hrnku mraženého hrášku s mrkví
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě, vaříme zvlášť mrkev s hráškem a zvlášť fazolky. Uvařenou zeleninu scedíme a smícháme. Krabí tyčinky nakrájíme na plátky. Žampiony rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánev dáme trochu oleje, žampiony a asi pět minut restujeme, potom k nim přidáme nakrájené krabí tyčinky a dalších pět minut restujeme, pak odstavíme.

  3. Vajíčka se smetanou posolíme a šleháme asi dvě minuty tyčovým šlehačem. Na pánev nalijeme trochu oleje a naběračkou vajíčka. Jakmile trochu zatáhnou, posypeme omeletu zeleninou.

  4. Omeletu obrátíme, poklademe ji směsí žampionů a krabích tyčinek a jakmile je hotová, přehneme ji a dáme na talíř. K omeletě přidáme salát z bílého zelí, čerstvá rajčata a papriku. Kdo má rád, přidá nakládané feferony (nejlépe se chuťově hodí zelný salát z Lidlu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!