Václavky na červeno

Recepty, Houby

Suroviny

500 g hlaviček václavek
1 paprika
1 cibule
1 jarní cibulka
3 stroužky česneku
asi 1 cm kousek zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
mletý pepř
3 plné lžíce rajčatového protlaku
1 lžička medu
1 lžička bazalky
citronová šťáva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cibuľku aj s vňaťou a na plátky narezaný cesnak.

  2. Pridáme klobúčiky podpňoviek, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný zázvor, papriku, rascu a dusíme 20 minút.

  3. Primiešame pretlak, bazalku, med, šťavu podľa chuti a podlejeme horúcou vodou (len toľko, aby sme dostali hustú omáčku). Povaríme na slabom plameni 10 minút.

  4. Podávame s ryžou alebo len s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!