Václavkový guláš

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg čerstvých václavek
2 cibule
olej nebo sádlo
červená mletá paprika
hladká mouka
kmín
sušené feferonky
sůl
zlatý hovězí bujón od Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle osmahneme cibule nakrájené nadrobno téměř do tmavěhněda.

  2. Přisypeme mletou červenou papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  3. Vložíme václavky/ pouze hlavičky, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.

  4. Přidáme špetku kmínu, sůl. bujón, a sušené pokrájené feferonky. Povaříme cca 20 min.

  5. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě krátce povaříme, až bude šťáva pěkně lesklá.

  6. Podáváme s nakrájenou cibulí na měsíčky a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!