Uzený vývar s knedlíčky z uzeného jazyka

Recepty, Polévky

Suroviny

20 dkg uvařeného uzeného hovězího jazyka
1 vejce
brambory
petrželová nať i kořenem
libeček
strouhanka
vývar s uzeného jazyka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do měkka.

  2. 20 dkg sloupnutého uvařeného hovězího jazyku nasekáme na drobno a rozmačkáme společně s jedním celým syrovým vejcem a posekaným libečkem, petrželovou natí. Když je hmota pěkně rozmíchaná, tak přidáváme strouhanku tak dlouho, dokud nejdou dělat knedlíčky.

  3. Knedlíčky následně vhodíme do vařící polévky a vaříme, dokud nevyplavou – netrvá to dlouho, jelikož jsou velmi jemné a lehké. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem, libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!