Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g uzeného bůčku
250 ml světlého piva
1 velká cibule
4 stroužky česneku
kmín
umyté neoloupané brambory nakrájené na klínky
sůl
koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Do pekáčku dáme cibuli, česnek a na to položíme maso.

  2. Posypeme kmínem a zalijeme pivem. Přikryjeme a pečeme 20-25 minut.

  3. Mezitím nachystáme brambory, osolime je okořeníme.

  4. Po 25 minutách, až se pivo trochu odvaří je přisypeme k masu.

  5. Opět přikryjeme a pečeme do měkka, asi 50 minut. Před koncem pečeme odkryté na barvu a do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!