Uzené vepřové pečené na divoko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

60 dkg uzeného masa
1 menší mrkev
1/2 celeru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
2 dcl vína
2 lžíce džemu
5 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
trochu tymiánu
saturejky
šalvěje
yzopu
sůl
majoránka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut.

  2. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci.

  3. Na sucho opražíme mouku, rozředíme, povaříme a přidáme k téměř upečenému masu. Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme.

  4. Cukr upražíme do světle hněda, rozpustíme ve víně a přidáme do omáčky. Vmícháme zavařeninu (rybízový džem) a pečlivě dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!