Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 80 dkg uzené vepřové kotlety
- 2 lžíce másla (nebo oleje)
- 1 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 hlávka zelí
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 pórek
- 2 dcl červeného vína
- 2 dcl vody (nebo hovězího vývaru)
- 4 brambory (velké)
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso předem ponoříme na hodinku do vody, zelí, pórek nakrájíme na 2 cm proužky, celer nastrouháme, mrkev nakrájíme na kolečka.
Osušené maso opečeme na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jsme odlili z masa osmažíme cibulku a utřený česnek, dobře promícháme a zalijeme vínem.
Povaříme, přidáme zeleninu a maso, přilijeme vodu a koření a vaříme pod pokličkou aspoň 3/4 hodiny.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dalších 40 minut. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.