Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

80 dkg uzené vepřové kotlety
2 lžíce másla (nebo oleje)
1 cibule
2 - 3 stroužky česneku
1 hlávka zelí
2 mrkve
1/2 celeru
1 pórek
2 dcl červeného vína
2 dcl vody (nebo hovězího vývaru)
4 brambory (velké)
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Maso předem ponoříme na hodinku do vody, zelí, pórek nakrájíme na 2 cm proužky, celer nastrouháme, mrkev nakrájíme na kolečka.

  2. Osušené maso opečeme na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jsme odlili z masa osmažíme cibulku a utřený česnek, dobře promícháme a zalijeme vínem.

  3. Povaříme, přidáme zeleninu a maso, přilijeme vodu a koření a vaříme pod pokličkou aspoň 3/4 hodiny.

  4. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dalších 40 minut. Podáváme jako všechna jídla z jednoho hrnce ve velké míse.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!