Uzené v kapustovém mozečku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

špalík uzeného masa
1 kapusta
2 cibule
drcený kmín
100 g strouhanky
4 vejce
česnek
masox
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na oleji, přidáme na menší nudličky nakrájenou kapustu, kterou osolíme, okmínujeme a dáme trošku pepře, podlijeme vodou, přidáme masox a všechno dusíme.

  2. Když je kapusta akorát, tak jí zasypeme strouhankou, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci, mícháme a necháme je ztuhnout.

  3. Nakonec dáme česnek, na kostky uvařené uzené (já dala plátky, bylo hotové, čerstvé a pěkné), společně prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!