Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

Na omáčku:
70 g másla
4-6 lžic hladké mouky
1/2 l mléka
1 kelímek 13% smetany
3-4 lžíce najemno nastrouhaného křenu
sůl
pepř
trochu cukru
Uzené maso
knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilejeme studené mléko, přidáme smetanu a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme do varu.

  2. Přidáme sůl, pepř a cukr podle chuti, nastrouhaný křen a provařujeme ještě asi 10 minut - omáčku po celou dobu promícháváme, aby se nám nepřipálila.

  3. Je-li omáčka moc hustá, přilejeme trochu mléka a případně omáčku ještě trochu dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!