Uzenářská krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 libovější plátky krkovičky bez kosti
sůl
pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření
30 g uzeného špeku
100 g anglické nebo moravské slaniny
100 g kvalitního špekáčku
2 stroužky česneku
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vytřeme špekem, který pak pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na plátky krkovice nasypeme nasekaný česnek a špek, plátky nebo klínky cibule, na nudličky či kostky pokrájenou slaninu a pokrájený špekáček. Misku zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy. Podlévat, pokud máme menší zapékací misku není nutné.

  2. Podáváme s bramborem, bramborovou nebo nastavovanou kaší...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!