Uzenářská kotleta na tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety
1 cibule
sušený tymián
2 párky (např. Javořické)
instantní jíška
olej
sůl
pepř
masox

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlet lehce naklepeme, osolíme a posypeme bohatě sušeným tymiánem a lehce obalíme v hladké mouce.

  2. Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme z obou stran v mouce obalené a okořeněné kotlety. Ty postupně po opečení přendáváme do hrnce.

  3. Ve výpeku na pánvičce opečeme na jemno nakrájenou cibuli a na malá kolečka nakrájené párky. Opečenou cibulovo-párkovou směs přidáme do hrnce k opečeným kotletám, rozdrobíme jeden masox a podlijeme vodou do výše masa.

  4. Dusíme na mírném ohni cca 40 minut.

  5. Poté co je maso krásně měkké tak jej opatrně vyndáme a vydušenou šťávu lehce zahustíme instantní jíškou. Pokud je potřeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo rýží


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!