Uzená polévka s krupkami

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené maso
kořenová zelenina nastrouhaná na jemno
bobkový list
nové koření
celý pepř
1/2 cibule
sůl
krupky
tekuté polévkové koření
sušené bylinky (petrželka, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme maso, zalijeme ho vodou, přidáme koření, cibuli a vaříme minimálně hodinku.

  2. Mezitím zvlášť dáme vařit zeleninu s krupkami, které vaříme tak cca hodinu.

  3. Když je vše hotové, slijeme z masa vývar. Maso dáme stranou. Do vývaru přidáme pecezenou zeleninu spolu s krupkami, přidáme cibulku a ještě krátce povaříme.

  4. Polévku nakonec dochutíme a přidáme bylinky. Nakonec můžeme do polévky ještě dát kousek nakrájeného uzeného masa, ať se zvýrazní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!