Uzená polévka s krupkami
Recepty, PolévkySuroviny
- uzené maso
- kořenová zelenina nastrouhaná na jemno
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- 1/2 cibule
- sůl
- krupky
- tekuté polévkové koření
- sušené bylinky (petrželka, pažitka)
Postup Uzená polévka s krupkami
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme maso, zalijeme ho vodou, přidáme koření, cibuli a vaříme minimálně hodinku.
Mezitím zvlášť dáme vařit zeleninu s krupkami, které vaříme tak cca hodinu.
Když je vše hotové, slijeme z masa vývar. Maso dáme stranou. Do vývaru přidáme pecezenou zeleninu spolu s krupkami, přidáme cibulku a ještě krátce povaříme.
Polévku nakonec dochutíme a přidáme bylinky. Nakonec můžeme do polévky ještě dát kousek nakrájeného uzeného masa, ať se zvýrazní chuť.