Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Suroviny:
• 1 velká cibule nakrájená na plátky
• 1 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
• 600 g uzené krkovice – nakrájet na 4 plátky
Zálivka:
• 2 lžičky dijónské hořčice
• 100 ml tmavého piva
• 2 lžičky medu
Na Dip (omáčka):
• 1-2 lžíce čerstvého strouhaného křenu (v nouzi Křenex)
• 100 g zakysané smetany
• 2 lžíce majonézy
• sůl
. mletý pepř
opečený chleba

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte sádlem, nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.

  2. Vložte do trouby předehřáté na 220st. a pečte asi 40min. dozlatova.

  3. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.

  4. Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit. Podávejte na opečeném chlebu a přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!