Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Suroviny:
- • 1 velká cibule nakrájená na plátky
- • 1 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
- • 600 g uzené krkovice – nakrájet na 4 plátky
- Zálivka:
- • 2 lžičky dijónské hořčice
- • 100 ml tmavého piva
- • 2 lžičky medu
- Na Dip (omáčka):
- • 1-2 lžíce čerstvého strouhaného křenu (v nouzi Křenex)
- • 100 g zakysané smetany
- • 2 lžíce majonézy
- • sůl
- . mletý pepř
- opečený chleba
Postup Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte sádlem, nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.
Vložte do trouby předehřáté na 220st. a pečte asi 40min. dozlatova.
Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.
Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit. Podávejte na opečeném chlebu a přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.