Uzená krkovice v jemné omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg uzené krkovice
1 lžíce tuku
0,2 l bílého vína
0,2 l smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a po všech stranách lehce opečeme na tuku.

  2. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 15 minutách přilijeme bílé víno a pekáč přiklopíme. Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Maso občas přeléváme.

  3. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut uležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Maso nakrájíme a podáváme přelité omáčkou a s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!