Uzená cibulačka se šalvějí

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 300- 400 g cibule nakrájené na klínky
2 stroužky česneku
trochu (lístků) čerstvé šalvěje
1,5 l uzeného vývaru
(kdo rád cibulačku s bílým vínem, může přidat cca 100 ml)
uzené maso
pepř
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji hnědá, protože pustí šťávu. Asi v polovině restování přidáme posekanou šalvěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho skoro odpařit.

  2. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5 minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!