Úžasný karamelový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé piškotové těsto:
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce pol. mouky
1 lžička prásku do pečiva
1 lžíce kakaa
(rozpis na 1 plát a potřebujem těsta 2)
Sněhové těsto:
4 bílky
240 g cukru krystal
Karamelový krém:
300 g cukru krystal
250 ml smetany (30%)
1 pudink (vanilkový)
300 ml mléka
4 žloutky
250 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé piškotové těsto: Ušleháme si bílky do kterých přidáme cukr a poté přišleháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a kakaem.

  2. Pečeme při 180°C 10 minut-respektujte zkušenosti s vlastní troubou.Takto si připravíme těsta dvě.

  3. Sněhové bílkové těsto: Bílky si ušleháme s cukrem do pěny, mísu postavíme nad páru a šleháme 10 minut.Rozetřeme na plech a sušíme při 100°C hodinku.

  4. Karamelový krém: Krystalový cukr necháme zkaramelizovat a do karamelu přiléváme smetanu. Odstavíme a necháme vychladnout.

  5. Mezitím si uvaříme puding z mléka pudinku a žloutků. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme puding s máslem a karamelovou hmotou. Rozdělíme si krém na 3 části.

  6. První upečený tmavý plát pomažeme první částí krému a na to položíme sněhovou placku. Pomažeme druhou částí krému a na to položíme poslední tmavý plát a opět pomažeme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!