Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
2 tvarohy (já dala ve vaničce)
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink prášek
2 celá vejce
1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce tak mléka tak 3/4 hrnku)
1/2 hrnku povidel

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.

  2. V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink (prášek), vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).

  3. Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů.

  4. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce.

  5. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C dozlatova, je opravdu výborná a chutná podobně jako hanácké koláče.

  6. Můžeme na povrchu pocukrovat (já nedělám)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!