Utajené kuřecí medailonky pod Hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecích prsních řízků
grilovací koření na kuře (nebo jiné oblíbené)
olej
5 plátků uzené šunky (zde Schwarzwaldská)
1 mladá cuketa
1/2 pórku
1 červená paprika
2 Hermelíny

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky (já jsme měla z každého 4 kusy). Okořeníme, přidáme olej a necháme chvíli stát.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu: papriku a pórek na širší proužky, neoloupanou cuketu na půlkolečka.

  3. Na pánvi rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje a maso na něm z obou stran dozlatova prudce opečeme.

  4. Medailonky vyjmeme rovnou do zapékací mísy nebo pekáčku, kde je skládáme vedle sebe s menšími rozestupy.

  5. Do výpečku přihodíme natrhanou šunku a necháme ji rozvonět.

  6. Mírně opečenou šunku poklademe na maso, do pánve přidáme podle potřeby trochu oleje a vsypeme zeleninu.

  7. Krátce restujeme a případně dosolíme. Ještě křupavou zeleninu přidáme k masu a vyplníme jí i případné mezery mezi jednotlivým plátky.

  8. Navrch přidáme nakrájený Hermelín a zapečeme v troubě vyhřáté na 160-170°C asi 20 minut, aby se sýr roztavil. Nepečeme příliš prudce, abychom maso nevysušili! Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!