Upečená naložená krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vykostěné vepřové krkovice
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- bobkový list
- celé nové koření
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
Postup Upečená naložená krkovička
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny.
Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.
Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220°C, pravidelně podléváme výpekem a před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Dnes jsme k tomu měli šťouchané brambory.