Upečená naložená krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vykostěné vepřové krkovice
sůl
pepř
kmín
olej
bobkový list
celé nové koření
1 cibule
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny.

  2. Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.

  3. Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220°C, pravidelně podléváme výpekem a před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Dnes jsme k tomu měli šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!