Univerzální kynuté těsto

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru
63 g tuku (Hera, Stela, Sluna apod.)
1 kostka droždí (na kvásek)
250 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, sůl, cukr, tuk, vzešlý kvásek a promícháme. Pokud nám v míse zbyla mouka, přilejeme vodu a promícháme, pokud je těsto poté řidší, přisypeme mouku.

  2. Necháme vykynout na teplém místě (TIP: Pokud nemáme teplou místnost, vložíme na cca 1 h 20 min do trouby a zapneme teplotu na 50°C těsto nádherně vykyne, pokud je navrchu tvrdé, zapracujeme zpět do těsta).

  3. Poté tvoříme buchty, koláče apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!