Ukrajinská štika
Recepty, RybySuroviny
- 6 porcí štiky
- 3 veliké brambory
- 1 střední plechovka sterilovaných žampiónů
- 2 velké cibule
- 3 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 150 g másla
- 5 lžic oleje
- sůl
- pepř
- 15 dkg anglické slaniny
- petrželová nať
Postup Ukrajinská štika
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce - nerozvařit!
Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.
Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.
Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až je slanina i brambory pěkně do křupava opečené.