Ukrajinská štika

Recepty, Ryby

Suroviny

6 porcí štiky
3 veliké brambory
1 střední plechovka sterilovaných žampiónů
2 velké cibule
3 vejce
4 lžíce hladké mouky
150 g másla
5 lžic oleje
sůl
pepř
15 dkg anglické slaniny
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce - nerozvařit!

  2. Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.

  3. Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.

  4. Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až je slanina i brambory pěkně do křupava opečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!