Tykev (cuketa) jako příloha

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g tykve (lze použít také cuketu)
350 g velkých uvařených fazolí
1-2 rajčata
1 cibule
olej
sůl
bílé mleté koření
ocet balzamico
1 lžíce sekaného kopru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na tenké plátky nastrúhanú tekvicu a podusíme veľmi krátko, len kým sa nevydusí šťava. Potom odstavíme a necháme prechladnúť. Preložíme do väčšej misky.

  2. Pridáme na kocky nakrájanú paradajku a fazuľu.

  3. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a jemne premiešame. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.

  4. Pred podávaním posypeme sekaným kôprom. Podávame k mäsu a rybám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!