Tvarohový krémovník

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
220 g polohrubé mouky
120 g cukru moučky
1 lžička kypřícího prášku
120 g hery (nastrouhat)
tuk na vymazání
1 vejce a 2 žloutky
NÁPLŇ:
1/2 l mléka
500 g měkkého tvarohu
1 vanilkový puding
150 ml oleje
1 vejce a 3 žloutky
1 vanilkový cukr
SNÍH:
5 bílků
5 lžic cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin na těsto zpracujeme těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.

  2. Pak z něj vyválíme asi 3-4 cm silný plát.

  3. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a vyložíme ho plátem těsta do výšky asi 2 cm.

  4. Z uvedených surovin na náplň vytvoříme náplň, kterou nalijeme na moučník a dáme předpéct na 180°C na 40-45 minut. Ale každá trouba peče jinak, tak radši hlídat.

  5. Ušleháme sníh,kterým potřeme předpečený moučník.

  6. Pomocí vidličky vytvoříme ve sněhu vlnky a dáme dopéct na nižší stupeň, asi na 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!